Potencjał

Potencjał wytwórczy

Nasza Spółdzielnia sukcesywnie rozwija się dokonując wielu nakładów inwestycyjnych na rozbudowę i modernizację oraz zakup nowych linii technologicznych, w szczególności do produkcji galanterii, serów, twarogów i mleka w proszku.

Stały nadzór Inspektoratu Weterynaryjnego, wdrożony system HACCP i profesjonalizm kadry pracowniczej zapewnia produkcję bezpiecznej i zdrowej żywności.

Zaplecze maszynowe

                            008  005

                            007  009

potencjal_foto31   potencjal_foto21

potencjal_foto11  potencjal_foto41

 

 

Potencjał surowcowy

Spółdzielnia Mleczarska w Łapach działa w regionie rolniczym, słabo uprzemysłowionym o wysokich walorach ekologicznych i przyrodniczych. Dlatego pozyskiwane tu mleko jest czyste, zdrowe i pełnowartościowe.

Wszystkie działania spółdzielni zmierzają w kierunku pozyskania jak największej ilości surowca, najwyższej jakości, tak, aby zapewnić wysoką jakość i trwałość produkowanych wyrobów bez stosowania środków konserwujących.

Nowoczesna baza transportowa gwarantuje najwyższą jakość skupionego mleka.

Pozyskiwane przez nas mleko pochodzi z gospodarstw spełniających wymogi służb weterynaryjnych.

Spółdzielnia cały czas inwestuje w restrukturyzację i modernizację własnej bazy surowcowej, udzielając swoim członkom niskooprocentowanych kredytów, m.in. na zakup zbiorników chłodniczych do mleka, dojarek i jałówek hodowanych oraz modernizację obór, stosując jednocześnie preferencyjny system zapłaty za mleko, premiując ilość i jakość mleka.

Zapisz