Potencjał
Potencjał wytwórczy
Nasza Spółdzielnia sukcesywnie rozwija się dokonując wielu nakładów inwestycyjnych na rozbudowę i modernizację oraz zakup nowych linii technologicznych, w szczególności do produkcji galanterii, serów, twarogów i mleka w proszku.
Stały nadzór Inspektoratu Weterynaryjnego, wdrożony system HACCP i profesjonalizm kadry pracowniczej zapewnia produkcję bezpiecznej i zdrowej żywności.
Zaplecze maszynowe
Potencjał surowcowy
Spółdzielnia Mleczarska w Łapach działa w regionie rolniczym, słabo uprzemysłowionym o wysokich walorach ekologicznych i przyrodniczych. Dlatego pozyskiwane tu mleko jest czyste, zdrowe i pełnowartościowe.
Wszystkie działania spółdzielni zmierzają w kierunku pozyskania jak największej ilości surowca, najwyższej jakości, tak, aby zapewnić wysoką jakość i trwałość produkowanych wyrobów bez stosowania środków konserwujących.
Nowoczesna baza transportowa gwarantuje najwyższą jakość skupionego mleka.
Pozyskiwane przez nas mleko pochodzi z gospodarstw spełniających wymogi służb weterynaryjnych.
Spółdzielnia cały czas inwestuje w restrukturyzację i modernizację własnej bazy surowcowej, udzielając swoim członkom niskooprocentowanych kredytów, m.in. na zakup zbiorników chłodniczych do mleka, dojarek i jałówek hodowanych oraz modernizację obór, stosując jednocześnie preferencyjny system zapłaty za mleko, premiując ilość i jakość mleka.